GroenGelinkt

De Duurzaamheidscan geeft inzicht waar binnen het curriculum van een docent ruimte is voor aanvullend educatief materiaal. Om vervolgens passend materiaal te vinden, is┬áde digitale zoekmachine “GroenGelinkt” beschikbaar. GroenGelinkt zegt over zichzelf:
Groen Gelinkt
“Er is in Nederland een groot aanbod van natuur- en duurzaamheidseducatie. Dit is grofweg te verdelen in drie vormen: lespakketten, activiteiten en locaties. GroenGelinkt zorgt ervoor dat al het aanbod vindbaar wordt.


Dat doen we door gebruik te maken van een informatie- en zoeksysteem, waarop alle organisaties hun educatief aanbod toegankelijk kunnen maken. GroenGelinkt kan vervolgens worden geïntegreerd in bestaande websites. Hierdoor is informatie over natuur- en duurzaamheidseducatie overal beschikbaar en gemakkelijk te vinden.

Via de zoekfunctie is het vervolgens mogelijk om het aanbod te filteren op thema, locatie, type aanbod en doelgroep. Zo vind je precies wat je zoekt. Of je nu docent bent, kinderen hebt of gewoon zomaar iets wilt weten over natuur en duurzaamheid.”