Hoe werkt het?

De duurzaamheidscan is een instrument dat behoeften en wensen peilt van docenten van scholen voor voortgezet onderwijs. U kunt het als docent zelf inzetten. Maar de scan is ontwikkeld om aanbieders van educatief materiaal en docenten samen te laten uitzoeken waar mogelijk kan worden samengewerkt. De docent is het uitgangspunt.

uitslag scanDe scan vraagt de docent hoe de situatie op zijn school is rond relevante onderwijskundige vraagstukken (oordeel). Tegelijkertijd wordt de docent op dezelfde onderdelen ook gevraagd naar hoe hij het zou willen (wensen/behoeften). De scan laat zien waar de verschillen zitten en dus ook waar kansen liggen om de docent te helpen om zijn onderwijs te verrijken met aanvullende leermiddelen.

Op basis van de uitslag kunt u gericht op zoek gaan naar geschikte externe leermiddelen.
Er zijn voor het zoeken van externe (“open”) leermiddelen diverse zoekmachines. We willen hier de zoekmachine van “GroenGelinkt” met nadruk onder uw aandacht brengen. Daar is een schat aan leermiddelen rond natuur en duurzaamheid samengebracht en op een gebruiksvriendelijke manier vindbaar gemaakt.

  • Een scan kan worden afgenomen door een docent. In dat geval kiest u de knop: “Docent“. Daar vindt u alles wat u nodig heeft, inclusief een gebruiksaanwijzing.
  • Een scan kan, samen met een docent, worden afgenomen door een aanbieder van educatief materiaal, bijvoorbeeld een NME centrum. In dat geval kiest u de knop “Aanbieders“. Daar vindt u alles wat u als aanbieder nodig heeft, inclusief een gebruiksaanwijzing.